zondag 7 december 2014

Concert Frans Brekelmans

Locatie: 
 Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda
Tijdstip: 
 16:00
Prijs: 
 € 7,50,  Bredapas/studenten/65+: € 6

De klassieke gitarist Frans Brekelmans, net terug van een concert in Napels, geeft  om 16.00 een zondagmiddagconcert in de Lutherse kerk. Het duurt een klein uur, met na afloop gelegenheid iets te drinken en bij te praten, ook met de artiest. Deze als schuilkerk gebouwde kerk heeft zijn ingang aan de poort in de Veemarktstraat 11, en grenst aan de achterzijde aan het stadserf. Als zoon van de oud-stadsarchivaris Brekelmans is het voor hem een bijzondere gebeurtenis in deze kerk een concert te geven, omdat het voormalige stadsarchief (tot 1993) waar zijn vader lang werkte, eraan grenst.

De gitarist heeft sinds 1985 regelmatig in Breda opgetreden in de Begijnhofkerk en de Waalse kerk. Nu dan voor de eerste keer in de mooie en vooral rustige van het straatverkeer afgeschermde schuilkerk, waarvan de akoestiek voor de klassieke gitaar uitstekende verwachtingen schept.

 
Op het repertoire staat een o.a. een eigen arrangement uit het beroemde variatiewerk voor viool solo van Paganini ‘Nel cuor píu non mi sento’ (mijn hart kan niets meer voelen) over een aria van de Napolitaanse operacomponist Giovanni Paisiello. In Napels speelde Frans Brekelmans dit werk voor het Napolitaanse publiek, dat graag een werk van een Napolitaans componist hoort en ook kent. De interpretatie van Brekelmans was een succes.

Verder gitaarwerken uit het Spaanse repertoire van Tansman , Moreno Torroba en Manuel Ponce.

Kijk voor meer informatie over gitarist Frans Brekelmans op zijn website: www.fransbrekelmans.nl
 

terug